Vrijheid in beweging!

Neem contact met mij op

Over Zutphen Soma’s

Ik ben Tyske van der Hoogte. Zoals zovelen van ons, had ik pijnklachten. Al jaren.
En ik kon er prima mee leven tot ik door mijn rug ging na de geboorte van mijn zoon.
Van een niet al te fitte moeder, werd ik een gammele vrouw die haar eigen kind niet langer kon dragen, verschonen, knuffelen zoals ik zou willen. Ineens was ik op de hulp van anderen aangewezen.

Yoga versus Essential Somatic Movement
Ik nam me voor dat nooit meer te laten gebeuren, en was me bewust dat stil in bed liggen niet de oplossing was. Dus moest ik op zoek naar een manier van bewegen die mijn lichaam weer zou laten functioneren zoals ik het wilde.
Ik begon bij yoga. Daardoor werd ik soepeler en sterker, maar mijn pijn ging niet weg.
Verschillende plaatsen in mijn lichaam leken met elkaar verbonden. En ik had het gevoel dat er een manier moest zijn waarop ik kon bewegen waardoor mijn verschillende pijnklachten zouden worden opgelost.
Die manier heb ik gevonden toen ik kennismaakte met Essential Somatic Movement®.

Het effect van Essential Somatic Movement
Na dag 1 van de tweedaagse cursus was ik totaal gedesoriënteerd.
Het was alsof ik alle overtuigingen die ik had over mijn eigen functioneren overboord moest gooien. Ik moest opnieuw leren kijken naar mezelf. De verschillende pijnklachten in mijn lichaam bleken inderdaad eenzelfde oorzaak te hebben. Omdat ESM werkt met patronen in beweging kon ik dat nu duidelijk voelen.
Na de tweede cursusdag wist ik: ik moet yoga voor nu laten voor wat het is, en me hierop toeleggen. Ik liep met een lichte tred die ik uit een ver verleden kende. En ik voelde me geweldig!

Zutphen Soma’s
Dat gun ik anderen ook. Ik heb geen last meer van mijn rug, speel met mijn opgroeiende kinderen en heb weer plezier in bewegen. Ik kan mezelf voelen, daardoor opmerken wat ik doe en welk effect het op me heeft. Eindelijk kan ik met recht zeggen dat ik eindelijk de verantwoordelijkheid heb genomen voor mijn eigen lichaam en geest, mijn soma.
Zo is Zutphen Soma’s geboren.
Inmiddels geef ik lessen in groepsverband en privélessen, zowel in persoon als online, en geef ik regelmatig workshops waarin dieper op verschillende beweegpatronen wordt ingegaan.
Het is fantastisch om te zien dat ook andere hier baat bij hebben, en daardoor weer plezier hebben in bewegen.