Essential Somatics®

In de traditie van Thomas Hanna heeft Martha Peterson bewegingen ontwikkeld om pijn in het lichaam te verlichten en zelfs op te lossen.
Essential Somatics is erop gericht om mensen zélf capabel te maken in het oplossen van problemen en pijn in het lichaam.
Jij bent de enige die jouw lichaam van binnenuit kan ervaren. Daardoor ben je zelf de aangewezen persoon om met jouw ongemakken aan de slag te gaan. Maar zoals de meesten van ons heb je nooit geleerd die vaardigheid te ontwikkelen.

Vanaf januari geef ik een aanbod van online groepslessen met toegankelijke, en intelligente bewegingen die je thuis kunt doen. Deze bewegingen hebben als doel de souplesse en functionaliteit van het lichaam te verbeteren. De lessen bouwen voort op elkaar. Daarom werk ik in blokken van 8 weken.

Tevens is het mogelijk één op één lessen te krijgen. Daarbij wordt dieper ingegaan op jouw specifieke situatie. Deze lessen duren 60-75 minuten. De eerste les is een les waarbij ik je de basisprincipes en basisbewegingen van de methodiek aanleer. Daarnaast maak ik een inventarisatie van het traject en de bewegingen die passen bij jouw lichaam en klachten.
De bewegingen worden op de vloer gedaan. Maar voor diegenen die moeite hebben met gaan liggen en opstaan van de vloer is het ook mogelijk om zittend te bewegen .