Zutphen Soma's
                                         Vrijheid door beweging

ESSENTIAL SOMATICS

In de traditie van Thomas Hanna heeft Martha Peterson bewegingen ontwikkeld om pijn in het lichaam waarvan de oorzaak onduidelijk is, te verlichten en zelfs op te lossen.

Essential Somatics is erop gericht om mensen zelf capabel te maken in het signaleren en oplossen van problemen en pijn in het lichaam.
Wij zijn zelf het beste in staat ons lichaam waar te nemen, maar vaak hebben we afgeleerd die vaardigheid toe te passen.

In wekelijkse groepslessen van een uur bij BARA N53 geef ik een aanbod van toegankelijke, en intelligente bewegingen die thuis kunnen worden herhaald en die als doel hebben de souplesse en functionaliteit van het lichaam te verbeteren. De lessen bouwen voort op elkaar. Daarom werk ik in blokken van 8 weken. 

Tevens is het mogelijk één op één lessen te krijgen, daarbij wordt dieper ingegaan op uw specifieke situatie. Deze lessen duren  60-75 minuten. De eerste les is een basisles waarbij de essentiële beginselen worden aangeleerd en waarbij ik een inventarisatie zal maken van het traject en de bewegingen die passen bij uw lichaam en klachten.

De bewegingen worden in principe op de vloer gedaan, hoewel er zeker ook mogelijkheden zijn voor zittend bewegen voor diegenen die moeite hebben met gaan liggen en opstaan van de vloer.